2022

KVIETIMAS
prisijungti prie grupės ieškinio

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (toliau – VDAI) 2021 m. lapkričio 29 d. sprendimu skyrė 110 tūkst. eurų administracinę baudą trumpalaikės automobilių nuomos platformą „CityBee“ valdančiai UAB „Prime Leasing“.

 

VDAI atlikus tyrimą nustatyta, kad atskleisti ir viešai paskelbti 110 302 „CityBee“ naudotojų  duomenys, tame tarpe ir tokių naudotojų, kurie „CityBee“ automobilių nuomos paslauga naudojosi darbo ar verslo tikslais (pavyzdžiui, kai už nuomos paslaugas atsiskaitydavo darbdavys).

 

Vartotojų aljansas atstovaudamas nukentėjusių vartotojų teises ir teisėtus interesus, rengia grupės ieškinį dėl žalos, galimai padarytos UAB „Prime Leasing“, atlyginimo, tačiau asmenų, kurie „CityBee“ paslaugomis naudojosi ne asmeninių ar šeimos poreikių tenkinimui, bet  darbo ar verslo tikslais ir kurie nėra laikomi vartotojais, Vartotojų aljansas atstovauti negali.

 

Advokatų profesinė bendrija „ETB Legal“ (https://etblegal.lt/) yra pasirengusi atstovauti „CityBee“ naudotojų, kurie „CityBee“ automobilius nuomojo verslo ar darbo tikslais bei galimai nukentėjo nuo UAB „Prime Leasing“, interesus reiškiant grupės ieškinį.

 

Jei pageidaujate prisijungti prie grupės ieškinio, kuris bus reiškiamas „CityBee“ automobilių naudotojų, kurie automobiliais naudojosi verslo ar darbo tikslais (ne asmeninių ar šeimos poreikių tenkinimui) bei galimai nukentėjo dėl asmens duomenų paviešinimo, vardu ir interesais, prašome:

 

kreiptis elektroniniu paštu: [email protected]

 

Detalesnę informaciją dėl grupės ieškinio bei tolimesnių veiksmų gausite elektroniniu paštu.

 

PRIDEDAMA:

  1. Trumpa informacija apie kibernetinę ataką „CityBee“ duomenų bazėje.